Om marknadsföring

Igår lyssnade jag på Lotta Carlberg som föreläste om marknadsföring på sociala medier! Jätteintressant! Jag har spenderat ganska mycket tid på att läsa på hur man ska använda olika medier så en del kände jag igen, en del bekräftade vad jag egentligen redan vet men inte tagit tag i ännu och en del var nyheter. Det är en hel värld. Man får prova sig fram och se vad som funkar för en själv. Jag har en del att ta tag i…

Det är såklart alltid väldigt trevligt att träffa fotografkollegor också! Jag kände ungefär hälften som var där så det var många kramar och uppdateringar! Vet ni vad jag fick höra när jag berättade att jag just öppnat en egen studio? ”Oj, vågat! Nu när så många lägger ner…” En fotograf jag pratade med berättade att även han lägger ner och satsar på sitt ”vanliga” jobb. Jag blev lite ställd, eftersom det var en av de fotografer vars bilder jag verkligen tycker står ut från massan. Läste en artikel för ett tag sedan om en keramiker (du hittar artikeln här) som det går ganska bra för. Jag kände igen mig i mycket av hans ord, mål och verklighet. Kanske är det lite galet att satsa på något som i bästa fall ger mig en lön likvärdig med en undersköterska när jag är legitimerad arbetsterapeut och alltså kan tjäna betydligt mer än så.

Men vad gör man inte för sin frihet, sin passion, sin inre drivkraft att skapa och få vara kreativ på heltid!
Jag skulle nog göra ganska mycket för att få behålla den här underbara vardagen jag skapat mig…

Om någon undrar hur man kan hjälpa kreativa människor att lyckas så har jag några tips här nedan!
1. Gilla deras företagssida på facebook
2. Dela inlägg som du gillar så att de når ut till fler som kanske behöver deras tjänster
3. När du delar, skriv något om det du delar!
4. Om du lägger upp en bild på facebook som den personen är delaktig i – tagga denna! Kommentera! Länka till hemsida!
5. Skriv en recension om personen eller deras tjänst på deras företagssida!

Kram!

IMG_0075  IMG_0076IMG_0080  IMG_0084

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Categories

Archives

Om Helena

TRE SNABBA

Om mig: kreativ, glad, impulsiv
Om livets kryddor: dans, musik, mys
Om foto: berättelse, känslor, avtryck

BREV FRÅN EN KUND

Från början till slut har det varigt så roligt att få ha haft dig som bröllopsfotograf på vår stora viktiga dag. Du Helena förstod från första början vad vi ville visa och åstadkomma med våra bilder. Det har känts så lätt att kommunicera med dig! Du har lyssnat på oss och vidareutvecklat våra i idéer och gett dem liv, konstnärlig anda samt personlighet. Vid själva fotosessionen kändes det inte som att ha en bröllopsfotograf som kom med direktiv till höger och vänster, utan snarare som att det var en familjemedlem som skulle ta bilder. Du fick oss att vara avslappnade i ditt sällskap och visa vilka vi egentligen är, vilket syns väldigt tydligt i bilderna som togs. Det var dessutom så roligt och spännande att få komma till din studio och se ditt fantastiska arbete med våra bilder, samt att få prata om dessa och välja ut album och tavlor. Fotona på din hemsida tycker vi säger väldigt mycket om hur mån du är att fotona ska kännas personliga och levande, så att de talar till en.
Tusen tack än en gång för att du förevigade vår viktigaste dag på ett så underbart, skojigt och professionellt sätt :-).

Sandra&Olof sommaren 2013

MIN HISTORIA

Sprallig inuti, lugn utanpå kan man säga beskriver mig ganska bra nuförtiden! Jag är full av idéer, drömmar och kreativa projekt men koncentrerar mig gärna på en sak i taget. Mitt yngre jag älskade äventyr, resor och dans, och jag gjorde mycket av det. Jag var aupair på Irland, bosatte mig några år i Spanien, studerade tango i Buenos Aires... Jag ler vid minnet av att jag faktiskt fått dansa uttrycksfull argentinsk tango för några av tidernas största "tangueros"! Jag bokstavligen dansade mig igenom livet - trots min reumatism som varit med mig ända sedan "Kan Själv"-åldern.

Efter trettio började dock lederna protestera och jag lade istället all min fokus på fotograferingen. Det var början på den väg som nu lett till att jag driver en egen fotostudio - Studio Lea - ett stenkast från mitt hem i Enskede. Här njuter jag av varje dag! Inte sällan sitter jag vid mitt skrivbord och gungar med till takterna av en snabb salsa, en medryckande swinglåt eller en passionerad tango...

Jag delar mitt liv med min man Erik. Han är min klippa, min bästa vän och min käraste danspartner. Vi träffades genom dansen men delar även passionen för foto (och har massor av objektiv tillsammans!). Sedan i januari är vi välsignade med en liten Hugo i våra liv! Han är det bästa vi gjort och mitt hjärta sväller över av kärlek till honom!

Som fotograf gillar jag att fånga historier och personlighet. Jag vill att bilderna ska visa vem som är på bild och berätta något om deras historia. Det gäller oavsett om det är ett litet barn framför kameran, en spretig familj eller ett ljuvligt brudpar.

Jag skulle väldigt gärna fotografera dig! Välkommen att höra av dig!

Varma hälsningar Helena Berzelius
kontakt@leafoto.se   /   0736 18 80 15

Välkommen!

Hej!

Så trevligt att du hittat hit! Helena heter jag och har jobbat professionellt som fotograf sedan 2007. Jag fotar gravida, barn och familjer, gör bröllopsporträtt, yrkesporträtt och dokumenterar event. Jag jobbar oftast för privatpersoner i Stockholm men har även återkommande företag och organisationer där jag reser runt i hela Sverige.

Min fotostudio ligger i Kärrtorp, söder om centrala Stockholm. Här finns både klassisk fotostudio och dagsljusstudio, mitt kontor och bilvisningsrum. Kom gärna förbi och prata om du vill veta mer! Men ring innan - jag är ofta ute på uppdrag!