Så jobbar jag

Hos mig bokar du din fotografering lättast genom att slå en signal. Vi bestämmer var och när vi ska fota och jag ger tips på vad du kan tänka på inför fotograferingen. Beroende på vad du väljer för kläder väljer jag den bakgrund som passar bäst. Jag gör alltid en plan inför varje fotografering. Är det en barnfotografering så handlar det om vilka lekar som kan passa och vad jag ska använda mig av för tillbehör. Är det en gruppfotografering så skissar jag på lite olika sätt man kan stå. Vid företagsuppdrag och längre bröllopsfotograferingar har jag ett möte innan och pratar igenom idéer.

När det är dags för fotosessionen är jag helt enkelt ordentligt förberedd.

När vi har haft vår fotografering så får du en utförlig tidning där produkter och priser beskrivs. Jag visar också hur de olika produkterna ser ut och du får titta och känna på böcker, fineart, standouts och bildblock mm. Allt jag erbjuder är av högsta kvalité och gjort för att vara i generationer. Det är ett hantverk som jag är stolt över! Därför signerar jag också tavlor och album innan jag lämnar dem ifrån mig.

När du gått så går jag igenom alla bilder, sparar dem på tre olika ställen och markerar vilka bilder jag vill jobba med. Jag väljer sedan vilken bildredigering som passar bäst på färgbilderna samt gör några exempel i svart-vitt. När de har fått sin basredigering gör jag ett bildspel av de finaste.

Två-tre veckor efter fotograferingen är det dags för bildvisning i studion. Då får du titta på dina bilder bekvämt tillbakalutad i min soffa med en kopp kaffe eller té i handen. Vi går igenom bilderna tillsammans och du får hjälp att välja ut de allra bästa bilderna. Du bestämmer sedan om du vill köpa tavlor, album eller digitala filer. På bildvisningen har du mellan 5-25% på mina produkter och kan ta del av fördelaktiga paket så det lönar sig att beställa på plats!

Alla bilder som beställs från 20x30cm och uppåt retuscheras, vilket till exempel kan innebära att jag tar bort ett bh-band som syns, dämpar en röd näsa eller blemma, trollar bort dregel, rensar bakgrunden från skräp eller lättar upp skuggor under ögonen. Sedan är bilden redo att printas till abumet eller tavlan!

Några veckor efter bildvisningen så får du komma och hämta dina färdiga alster hos mig i studion.