Spontana ögonblicksbilder och avslappnade porträtt

Så går det till

Jag fotograferar dig mot en kostnad som täcker fotograferingen och en bildvisning. De bilder du vill ha köper du efteråt, på mötet.

Avgiften är samma oavsett om det är en eller flera som ska fotograferas men varierar beroende på om det är en vardag eller helg, i min studio, utomhus eller på annan ort.

Titta på bilderna här på hemsidan för att beskriva vad det är för fotografering du vill boka! 

Vad de olika fotograferingsavgifterna ligger på hittar du lite längre ner på denna sida.

 

barnfotografering i studio

Studiofotografering

I Studio Lea har jag många studiobakgrunder och en hel del rekvisita att välja mellan. Fundera på om du föredrar en mörk eller ljus bakgrund, stilrent avskalad eller mjukt melerad. Ta gärna en titt i galleriet och se vad ni tycker om!

Jag försöker alltid matcha bakgrunden med de färgtoner ni valt att klä er i så berätta gärna vad ni tänkt ha på er för kläder! 

Denna klassiska studioriggning passar de flesta typer av uppdrag och är den som jag använder året om.

familjefotografering i studio

Utomhusfotografering

Mellan juni och september fotograferar jag gärna utomhus. Jag använder då några noga utvalda platser där ljuset är vackert, bakgrunden lugn och vi får vara i fred under fotograferingen. Vackrast bilder får vi i morgon- eller kvällsljus.

Välj med fördel enfärgade kläder i naturfärger, linne eller ljusa jeans och komplettera gärna med detaljer såsom hängslen, rosett eller sjal. Fundera på om ni önskar att jag tar med någon rekvisita!

Glöm inte heller att ta med barnens favoritleksak/gosedjur!

Familjefoto i Tyresö

Dagsljusstudio

För ljusa, mjuka bilder är dagsljusstudion rätt val. Den är dock endast tillgänglig under årets ljusa månader och passar allra bäst när det är endast en person eller ett barn som ska fotograferas. Orsaken är att bakgrunderna är mindre än de klassiska studiobakgrunderna och jag använder ett kortare skärpedjup när jag fotograferar.

Skira toner föredrar skira färger, gärna pastelltoner eller grått. Undvik svart och kritvitt! Önskar ni låna gravidklänning, pojk- eller flickkläder, gubbkeps eller söta hårbonader så finns det mycket att välja mellan!

barnfotografering i dagsljusstudio

Era barn lockas till skratt med lek och bus

Tips inför barnfotografering

Välj med fördel kläder i samma färgskala och gärna enfärgade i naturfärger, grått eller ljusa pastelltoner. Ljusa jeans- eller linnetyger fungerar alltid fint. Att komplettera med charmiga detaljer såsom spetskanter, hängslen, rosett eller sjal är alltid en god idé. Jag har en del att låna ut!

Undvik svart, stora mönster och text eller logotyper på kläderna! Var också noga med att välja rätt storlek på skjortor eller bodys till barnen eftersom de lätt försvinner i större storlekar!

Att låta armar, ben och fötter vara bara är alltid fint! Kanske vill du ta några bilder på dem utan kläder? Tänk i så fall på att inte ha strumpor eller blöjor som sitter tajt på barnen så att de lämnar märken på huden!

Familjefoto i Enskede

Tips inför gravidfotografering

Boka din gravidfotografering i god tid för att vara säker på att få tid i rätt vecka. Veckorna 32-35 är de veckor som är bäst för fotografering. Sedan börjar magen ändra form inför förlossningen.

Jag har ett litet utbud gravidklänningar som jag gärna lånar ut till dig under fotograferingen om du vill, men ta gärna med figurnära axelbandslösa toppar i svart och vitt/grått/beiget samt underkläder som du känner dig fin i. Fundera också på om du vill gå till en stylist inför fotograferingen, håret gör mycket! Det kan även vara fint att ha blommor i håret om vi ska fotografera utomhus - som en liten krans till exempel.

Innan fotograferingen, tänk på att inte ha tajta byxor och bh:s som lämnar märken på huden. Särskilt om du önskar ta några vackra fine-art-nude-bilder.

gravidfotografering i studio

Exklusiva fotoprodukter

I studion finns många exempel på vad du kan göra med dina bilder. Där finns allt från massiva ekramar, exklusiva böcker och handgjorda album till enklare inramningar, lösa förstoringar och digitala paket. Det finns i stort och i smått, traditionellt och modernt och i många olika prisklasser. 

Till exempel kan du köpa en fotobok med dina favoritbilder för 3500 kr eller en inramad bild i 18x24cm för 890 kr. Färdiga tavlor till väggen ligger på 2500-5000 kr beroende på storlek.

En till två veckor senare träffas vi i Studio Lea igen för en bildvisning. Jag bjuder på fika så meddela gärna om du är gluten- eller laktosintollerant!

fotoböcker i linne och konstläder

bilder du kommer att glädjas åt hela livet

Fotografering 60-90 minuter

En barnfotografering tar oftast 40 minuter och en syskon- eller familjesession 60 minuter men jag avsätter alltid 90 minuter. När vi är klara med fotograferingen får ni titta och känna på de fotoprodukter som jag erbjuder och jag ger er den utförliga broschyren där ni kan läsa mer om priserna, leveransvillkor och hur jag jobbar.

Vardagar i studion eller utomhus på en för mig känd plats
900 kr

Vardagar utomhus på annan ort / okänd plats
1 500 kr

Helgdag i studion eller utomhus på en för mig känd plats
1 500 kr

Helgdag utomhus på annan ort / okänd plats
1 800 kr

barnfotografering i dagsljusstudio

Nyföddfotografering

Nyföddfotografering görs när barnet är 4-14 dagar och handlar till stor del om att posera bebisen - både själv på en speciell bönsäck avsedd för detta och i mammas eller pappas famn medan den sover sött. Ju fler dagar bebisen blir efter det, desto svårare är det att posera den.

Jag har ett fint urval av filtar, lindor, korgar, virkade små mössor och hårband som är fint att använda till bilderna. 

Jag är utbildad i nyföddposering och ni kan lita på att han eller hon är i varsamma händer.

Denna fotosession tar längre tid än vanligt - jag brukar avsätta 4 timmar - och därför är fotograferingsavgiften högre. Sessionerna bokas endast in på vardagar.

Fotograferingskostnad: 1 900 kr 

nyfödd i dagsljusstudio

Andra priser

Ettårsfotografering av barn som tidigare fotograferats hos mig
30 minuter fotografering
0 kr vardagar, 500 kr lördag - söndag

CV-fotografering i studio
20 minuter fotografering inklusive 3 digitala högupplösta filer
1 900 kr

Körkorts- idkorts- och färdtjänstkorsfotografering
10 minuter fotografering inklusive ett ark med 8 minibilder
300 kr

Försäkringsfotografering (exempelvis ärr) 
15 minuter fotografering inklusive 3 digitala filer
300 kr

Gruppfotografering med 10-20 personer
Kontakta mig för skräddarsytt paket

6 månaders i studio