Barn- och familjefotografering

Spontana ögonblicksbilder och avslappnade porträtt

Så går det till

Jag fotograferar dig mot en kostnad som täcker fotograferingen och en bildvisning. De bilder du vill ha köper du efteråt, på mötet.

 

Avgiften är samma oavsett om det är en eller flera som ska fotograferas men varierar beroende på om det är en vardag eller helg, i min studio, utomhus eller på annan ort.

 

Titta på bilderna här på hemsidan för att beskriva vad det är för fotografering du vill boka! Vad de olika fotograferingsavgifterna ligger på hittar du lite längre ner på denna sida.

 

Studiofotografering

I Studio Lea har jag många studiobakgrunder och en hel del rekvisita att välja mellan. Fundera på om du föredrar en mörk eller ljus bakgrund, stilrent avskalad eller mjukt melerad. Jag matchar gärna bakgrunden med de färgtoner ni valt att klä er i så berätta gärna vad ni tänkt ha på er för kläder!

 

Det finns även kläder, hårband, hängslen och flugor att låna till de små barnen! Berätta i så fall gärna vilken storlek barnet har så kan jag skicka exempel på kläder som finns tillgängliga.

Utomhusfotografering

Juni till oktober fotograferar jag gärna utomhus. Jag använder då några noga utvalda platser där ljuset är vackert, bakgrunden lugn och vi får vara i fred under fotograferingen. Vackrast bilder får vi i morgon- eller kvällsljus. Är det små barn som ska fotograferas så är morgonen att föredra!

 

Välj med fördel enfärgade kläder i naturfärger, linne eller ljusa jeans och komplettera gärna med detaljer såsom hängslen, rosett eller sjal. Ljusa pastellfärger är fint till, liksom småmönstrad skjorta/klänning. Undvik stora mönster, text & mörka toner.

 

Fundera på om ni önskar att jag tar med någon rekvisita - och glöm inte att ta med barnens favoritleksak/gosedjur!

Dagsljusstudio

För ljusa, mjuka bilder är dagsljusstudion rätt val. Den är dock endast tillgänglig under årets ljusa månader (april-september) och passar allra bäst när det är endast en person eller ett barn som ska fotograferas. Orsaken är att bakgrunderna är mindre än de klassiska studiobakgrunderna och att jag använder ett kortare skärpedjup när jag fotograferar. Bokas kl. 13-15.

 

Skira toner föredrar skira färger, gärna pastelltoner eller grått. Undvik svart och kritvitt! Önskar ni låna gravidklänning, barnkläder, gubbkeps eller söta hårbonader så finns det mycket att välja mellan!

Era barn lockas till skratt med lek och bus

Tips inför barnfotografering

Välj med fördel kläder i samma färgskala och gärna enfärgade i naturfärger, grått eller ljusa pastelltoner. Ljusa jeans- eller linnetyger fungerar alltid fint. Att komplettera med charmiga detaljer såsom spetskanter, hängslen, rosett eller sjal är alltid en god idé. Emilkeps och hängselbyxor är underbart! Om ni vill låna så har jag en del att låna ut till de små barnen!

 

Undvik svart, stora mönster och text eller logotyper på kläderna! Var också noga med att välja rätt storlek på skjortor eller bodys till barnen eftersom de lätt försvinner i större storlekar!

 

Att låta armar, ben och fötter vara bara är alltid fint! Kanske vill du ta några bilder på dem utan kläder? Tänk i så fall på att inte ha strumpor eller blöjor som sitter tajt på barnen så att de lämnar märken på huden!

Tips inför gravidfotografering

Boka din gravidfotografering i god tid för att vara säker på att få tid i rätt vecka. Veckorna 32-35 är de veckor som är bäst för fotografering. Sedan börjar magen ändra form inför förlossningen.

 

Jag har ett litet utbud gravidklänningar som jag gärna lånar ut till dig under fotograferingen om du vill, men ta gärna med figurnära axelbandslösa toppar i svart och vitt/grått/beige samt underkläder som du känner dig fin i. Fundera också på om du vill gå till en stylist inför fotograferingen, håret gör mycket!

 

Det kan vara fint att ha blommor i håret om vi ska fotografera utomhus - som en liten krans till exempel.

 

Innan fotograferingen, tänk på att inte ha tajta byxor och bh:s som lämnar märken på huden. Särskilt om du önskar ta några vackra fine-art-nude-bilder.

Exklusiva fotoprodukter

I studion finns många exempel på vad du kan göra med dina bilder. Där finns allt från massiva ekramar, exklusiva böcker och handgjorda album till enklare inramningar, lösa förstoringar och digitala paket. Det finns i stort och i smått, traditionellt och modernt och i många olika prisklasser.

 

Till exempel kan du köpa en fotobok med dina favoritbilder för 3500 kr eller en inramad bild i 18x24cm för 890 kr. Färdiga tavlor till väggen ligger på 2500-5000 kr beroende på storlek.

 

En till två veckor efter fotograferingen så träffas vi i Studio Lea för en bildvisning. Jag bjuder på fika så meddela gärna om du är gluten- eller laktosintollerant!

bilder du kommer att glädjas åt hela livet

Fotograferingen

En barnfotografering tar oftast 40 minuter och en syskon- eller familjesession 60 minuter men jag avsätter alltid 90 minuter. När vi är klara med fotograferingen får ni titta och känna på de fotoprodukter som jag erbjuder och jag ger er den utförliga broschyren där ni kan läsa mer om priserna, leveransvillkor och hur jag jobbar.

 

Fotoavgifter

 

Vardagar i studion eller utomhus på en för mig känd plats
900 kr

 

Vardagar utomhus på annan ort / okänd plats
1 500 kr

Helgdag i studion eller utomhus på en för mig känd plats
1 500 kr

 

Helgdag utomhus på annan ort / okänd plats
1 800 kr

 

Önskar ni läsa om mina fotoprodukter så klicka här

Nyföddfotografering

Numera gör jag nyföddfotograferingar endast hemma hos er. Det blir en dokumentär känsla över bilderna som berättar er historia. Jag brukar avsätta 2-3 timmar till denna fotografering.

 

Om ni önskar några poserade bilder av det sovande barnet så görs det med fördel när bebisen är 4-14 dagar. Jag är utbildad i nyföddposering och ni kan lita på att er lilla skatt är i varsamma händer. Däremot lägger jag inte all fokus på att få till en mängd poserade bilder utan mitt fokus på denna hemma-hos-fotografering är att fånga hela familjen och er relation.

 

Sessionerna bokas endast in fredagar och lördagar.

Fotograferingskostnaden är 1 900 kr