Barn- och familjefotografering

Spontana ögonblicksbilder och avslappnade porträtt

Så går det till

Hos mig fotograferar du dig mot en kostnad som täcker fotograferingen och en bildvisning. De bilder du vill ha köper du efteråt, 1-2 veckor senare, på mötet. Vad de olika fotograferingsavgifterna ligger på hittar du längst ner på denna sida!

 

En fotografering tar 30-60 minuter. När vi är klara med får ni titta och känna på de fotoprodukter som jag erbjuder och jag ger er den utförliga broschyren där ni kan läsa mer om priser, paket och bonusar mm.

 

Titta på bilderna här på hemsidan för att beskriva vad det är för fotografering du vill boka!

 

Studiofotografering

I Studio Lea har jag många studiobakgrunder och en hel del rekvisita att välja mellan. Fundera på om du föredrar en mörk eller ljus bakgrund, stilrent avskalad eller mjukt melerad. Jag matchar gärna bakgrunden med de färgtoner ni valt att klä er i så berätta gärna vad ni tänkt ha på er för kläder!

 

Det finns även kläder, hårband, hängslen och flugor att låna till de små barnen! Om det låter intressant så berätta vilken storlek barnet/barnen har så kan jag lägga fram kläder inför er fotosession!

Utomhusfotografering

Juni till oktober fotograferar jag gärna utomhus i morgon- eller kvällsljuset. Jag använder några noga utvalda platser där bakgrunden är lugn och vi får vara i fred under fotograferingen.

 

Välj med fördel enfärgade kläder i naturfärger, linne eller ljusa jeans och komplettera gärna med detaljer såsom hängslen, rosett eller sjal. Ljusa pastellfärger är fint till, liksom småmönstrad skjorta/klänning. Undvik stora mönster, text & mörka toner.

 

Fundera på om ni önskar någon rekvisita - och glöm inte att ta med barnens favoritsak!

Dagsljusstudio

För ljusa, mjuka bilder är dagsljusstudion rätt val. Den är dock endast tillgänglig under årets ljusa månader (april-september) och passar allra bäst när det är endast ett barn eller person som ska fotograferas. Orsaken är att bakgrunderna är mindre än de klassiska studiobakgrunderna och att jag använder ett kortare skärpedjup när jag fotograferar. Bokas kl. 11.30-14.00.

 

Skira toner är att föredra, gärna pastelltoner eller ljusgrått. Undvik svart och kritvitt! Önskar ni låna gravidklänning, barnkläder, gubbkeps eller söta hårbonader så finns det mycket att välja mellan!

Era barn lockas till skratt med lek och bus

Tips

Om ni är flera så välj med fördel kläder i samma färgskala och gärna enfärgade! Naturfärger, linnetyger, ljusa jeans, grått eller ljusa pastelltoner funkar oavsett val av bakgrund. Det du bör undvika är stora mönster, text eller logotyper på kläderna!

 

Tänk på att välja rätt storlek på skjortor och bodys till de minsta eftersom de lätt försvinner i större storlekar!

 

Att låta armar, ben och fötter vara bara är alltid fint! Kanske vill du ta några bilder på dem utan kläder? Tänk på att inte ha strumpor eller blöjor som sitter tajt på barnen så att de lämnar märken på huden!

gravidfotografering

Boka din gravidfotografering i god tid! Veckorna 32-35 rekommenderas för att föreviga magen!

 

Jag har ett litet utbud gravidklänningar som jag gärna lånar ut till dig under fotograferingen, men ta gärna med axelbandslösa toppar samt underkläder som du känner dig fin i. Fundera på om du vill gå till en frisör inför fotograferingen, håret gör mycket!

 

Tänk på att inte komma till fotograferingen i tajta byxor och bh:s som lämnar märken på huden. Särskilt om du önskar ta några vackra fine-art-nude-bilder.

Exklusiva fotoprodukter

I studion finns många exempel på vad du kan göra med dina bilder. Där finns allt från massiva ekramar, exklusiva böcker och moderna artblocks till enklare inramningar, lösa förstoringar och digitala paket.

 

Till exempel kan du köpa en fotobok med dina favoritbilder för 3500 kr eller en inramad bild i 18x24cm för 890 kr.

 

Önskar ni läsa mer om mina fotoprodukter så klicka HÄR

bilder du kommer att glädjas åt hela livet

Fotoavgifter

 

Vardagar i studion eller utomhus på en för mig känd plats
950 kr

 

Vardagar utomhus på annan ort / okänd plats
1 500 kr

Helgdag i studion eller utomhus på en för mig känd plats
1 500 kr

 

Helgdag utomhus på annan ort / okänd plats
1 800 kr

Nyföddfotografering

Numera gör jag nyföddfotograferingar endast hemma hos er. Det blir en dokumentär känsla över bilderna som berättar er historia och relation. Jag brukar avsätta 2 timmar till denna fotografering.

 

Om ni önskar några poserade bilder av det sovande barnet så boka fotograferingen till när bebisen är 4-14 dagar. Jag är utbildad i nyföddposering och ni kan lita på att er lilla skatt är i varsamma händer.

 

Fotograferingskostnaden är 1 900 kr