Fotografering med retrokänsla

För ett tag sedan blev jag kontaktad av en familj som aldrig fotograferats av en fotograf förut. De bifogade bleknade, svartvita bilder från en svunnen tid av ett vackert par som ledigt promenerade på en strand hand i hand, och de önskade bilder med samma känsla. Jag älskar utmaningar och denna gick jag verkligen igång på! Jag har en stor förkärlek till vintage, retro eller kalla det vad du vill; det som var förr. Gärna svartvitt, gärna de kläderna, gärna den tiden…

Så vid halv sju igårkväll mötte jag denna familj i Nyckelviken. Barnen kom springande i sandfärgade byxor, vita skjortor och häftiga femtiotalshattar. Mamma kom i en böljande vit klänning, en stråhatt och en beige schal och pappa matchade pojkarna, plus hängslen och kavaj. Ni anar väl hur glad jag blev när jag såg dem komma mot mig?

Min favoritplats i Nyckelviken är den lilla stranden. Inte alldeles lätt att ta sig dit… inte för en skruttig fotograf som jag i alla fall! Lång nerförsbacke (som sedan blir uppförsbacke), ner för brant slänt och upp för brant slänt, hala stenar och sand man sjunker ner i. Det är knappt jag fixar det. Ibland bara sätter jag mig ner på rumpan och glider. Men oj vad det är värt det när man kommer hem och laddar in de underbara bilderna! Färgerna, motljuset, vågorna!

Jag betalar priset för strapatsen även dagen efter, men får bilder som gör mig lycklig i evighet. Typ så.

IMG_9996

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Read More...