status

Solen skiner värmande, studenterna har sprungit ut och parkerna kryllar av barn! Vilken härlig tid! Har ni det bra? Jag har det underbart!

Det har varit väldigt lugnt här på bloggen den sista tiden och orsaken är Renoveringsprojekt. Både i studion och på hemsidan. Studion är lite upp-och-ner på grund av att jag tillsammans med min extrafar Jan byggt en skiljevägg samt tillverkat en ny bakgrundsupphängningsanordning för dagsljusbakgrunder. Det har alltså varit lite släpande, sågande, borrande, och skruvande här i studion! Med sågspån och betongdamm och cellplastflingor överallt… Härnäst är det tapetsering av skiljeväggen – sedan storstädning…

En skiljevägg kan man ha mycket roligt med! Jag har stora planera för min 180x200cm-vägg som står på hjul. Ena sidan ska tapetseras med någon vacker vintagetapet (som jag ska leta upp idag) och andra sidan ska vara svart. Tapetsidan kan lätt användas vid barn- och porträttfotograferingar och till skillnad från vinyltapeter så funkar även blixtljus på den. Den svarta sidan ska användas vid studiofotografering där flera ljuskällor används, för att skärma och fånga upp blixtljuset så att det inte studsar omkring så mycket.

Jag är så tacksam att jag har mina nära och kära som så villigt och utan klagomål ställer upp på mina projekt!

Hemsiderenoveringen handlar om att jag inte haft tid/ork att uppdatera den på rätt så länge. Den är dessutom inte helt kompatibel med mobiler, vilket inte riktigt är acceptabelt… Så jag måste göra om en hel del; från grunden. Det är både roligt och ett överväldigande STORT projekt. Som kommer att ta tid. Och det lär nog bli lite rörigt här på bloggen ett tag framöver, eftersom mycket i wordpress handlar om bloggen och jag bloggade ju på en annan sida förut… Så måste ”blogga om” en del gamla fotograferingar för att få in dem i hemsidan.

Så nu vet ni bakgrunden! Det roliga är att jag kommer få skriva bloggar om tidigare fotograferingar som jag är särskilt nöjd med! Det ser jag verkligen fram emot! Hoppas ni inte har något emot att kanske få lite ”repriser”…

Glad sommar därute!

IMG_6661-3
foto från Skellefteå, två år sedan

 

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Read More...