Nyföddfotografering Astrid

När jag fick reda på att jag var gravid var något av det första jag gjort att skaffa en rund poseringspuff för nyfödda och ett gäng bakgrunder att använda till den, och så gick jag en kurs i nyföddfotografering med Kelly Brown. Hon är lite av en guru på området. Det är en lite speciell genre, nyföddfoto, då man gärna ser att den lilla bebisen – som ska vara mellan 0-14 dagar – sover på fotograferingen. Ofta används söta små stickade mössor och filtar, hårband och trähinkar mm. Bebisen får komma till ro ordentligt innan man lägger den i diverse poser. Säkerheten är av högsta vikt såklart, så det här är en av få fotograferingar som det inte är bra att göra hos en amatör som inte har ordentlig kunskap och utbildning.

Fotograferingen tar två till fyra timmar. Jag brukar avsätta fyra. Mycket av tiden går åt till att mamman ammar/ger ersättning och till att vänta på att barnet somnat ordentligt. Börjar man innan djupsömnen så vaknar den lille och så får man börja om!

Det blir mycket fika!

Jag har fotat nyfödda tidigare också, men inte riktigt på det här sättet. Lilla Astrid var min första sovande lilla skönhet.

nyföddfotograferingnyföddfotograferingnyföddfotograferingnyföddfotograferingnyföddfotograferingnyföddfotograferingnyföddfotograferingnyföddfotografering

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Read More...