Nyföddfotografering

Nyföddfotografering är en alldeles egen nisch av foto. Jag har en särskild beanbag avsedd att posera nyfödda på, jag har mjuka filtar och tyger och jag har små söta outfits för de där allra allra minsta människorna. Jag har särskilda ljud och en varm studio för att de ska känna sig trygga och sova bättre. Jag är oerhört noggrann med min handhygien och spritar mina händer innan jag rör bebisen och många gånger under fotosessionen.

Jag har också utbildat mig i hur man bör hantera de små krabaterna så att de tryggt och mjukt intar de olika poserna. Det är något man som kund bör vara medveten om. Har man inte utbildning i denna typen av fotografering så bör man inte utföra den. Det är oerhört viktigt att de små sköra, oftast sovande bebisarna blir hanterade varsamt på rätt sätt. Säkerhet är a och o. Jag har lärt mig hur jag ska hålla bebisen för att lättast lägga dem i den pose jag tänkt och hur jag går till väga för att få armar och ben där jag vill ha dem. Jag har också lärt mig hur jag ska flytta på det lilla huvudet på rätt sätt.

Lilla Liam här nere var fjorton dagar när jag fotograferade honom. Ibland kan det vara svårare att fota bebisar äldre än tio dagar. De är då mer vakna och har ofta lite svårare att ”bli lagda” i poser när de närmar sig en månad. Kroppen deras börjar få en egen vilja! Men med Liam gick det alldeles utmärkt! Vi fick både sovande och vakna bilder.

Om årstiden tillåter gör jag gärna dessa fotograferingar i dagsljus. Jag riggar då mina ljusa dagsljusbakgrunder framför mitt stora skyltfönster. En tunn tyllgardin fungerar som insynsskydd utan att ta bort för mycket av ljuset. Då kan jag fota med stor bländaröppning och få den mjuka oskärpan i bilderna som gör dem så där skira och mjuka. Att ha ljusa kläder – eller inga – gör också sitt till.

Finns det något vackrare (och mysigare) än hud mot hud?

nyfodd-pojke
nyfodd-pojke
nyfodd-pojke
nyfodd-pojke
nyfodd-pojke
nyfodd-pojke
nyfodd-pojke
nyfodd-pojke
nyfodd-pojke
nyfodd-pojke
nyfodd-pojke
nyfodd-pojke
nyfodd-pojke
Nyföddfotografering i Studio Lea © Fotograf Helena Berzelius

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Read More...