Gott nytt år!

2016 gick snabbt och var ett av de mest spännande i mitt liv. Jag fick barn! Jag blev mamma! En dröm sedan många år tillbaka blev sann och det känns som om det var i precis rätt tid. Och jag har spenderat året med att förundras över denna underbara lilla Hugo och den djupa och fullkomligt villkorslösa kärlek jag känner för honom. Det är häftigt.

Nu är det snart dags för det nya året att ringas in. 2017. Ännu ett händelserikt och spännande år! Hugos första födelsedag i januari, och han kommer snart att ta sina första steg, det syns! Det är verkligen så otroligt roligt att följa hans utveckling. Sedan i januari så startar faktiskt TVÅ utbildningar för mig, och båda är på annan ort. Inte kanske världens smartaste att gå båda samtidigt, men nu blev det av olika anledningar så…

Den ena är i Göteborg och det är lite ”sista chansen” att gå den. En utbildning för medlemmar av Svenska Fotogruppen att bli auktoriserad bildleverantör. En slags certifiering, kan man säga. Mycket i kursen kan jag redan eftersom jag hållit på så länge med studiofotografering, men jag förväntar mig få en djupare förståelse för och kunskap i hur jag kan ändra, anpassa och förbereda en bild inför tryck. Den består av lite olika delar. Dels är det ljussättning med blixt inne och ute (ute kan jag behöva öva på!), dels bild- och färganalys och dels bearbetning av den tagna bilden. Jag har inte helt koll vad alla delar innehåller, så det blir spännande att se!

Den andra utbildningen består av ett projektår på distans med några fysiska träffar i Nässjö på Sörängens folkhögskola. Det handlar alltså om att jag med handledning av erfarna lärare ska genomföra egna projekt som i slutet av året ska ställas ut. En annan typ av spännande alltså! Jag har så många idéer och skisser på bilder som jag inte tagit tag i – nu ska det bli ändring på det! Jag känner mig väldigt privilegierad som är en av de 35 som ska få gå detta projektår! Det var hela 200 som ansökte så det känns liksom extra kul att bli utvald!

Ser också fram emot ännu ett år i Studio Lea! Det har gått så bra den sista tiden att jag bara kan önska att det fortsätter på samma sätt. Jag måste fortfarande ta tag i rutiner för uppdatering av hemsidan och bloggandet, men det fixar jag :-) Måste ju bli extra organiserad detta år med tanke på att jag ska få ihop både studioarbetet, familjelivet, träningen och utbildningarna… Det är många bollar att hålla igång! Skärpning! 2017 blir utvecklingens år för mig!

God fortsättning därute och hoppas att ni får ett minst lika givande 2017 som jag tänker ha! Tack för ett underbart 2016!

Några favoriter från det gångna året

newborn
dokumentar-fotografering-studio-lea
syskon

gravidfoto-studio-lea
barnfoto-studio-lea
brollopsfoto
brollopsfotobarnfoto-studio-lea
familjefoto-studio-lea  barn
newborn-photography
karrtorpfestivalen-2016
annika-herlitz-studio-lea
fotokurs-studio-lea
syskon
florist-timjan-och-timotej
portratt-vuxen
katt-och-man
Fotografering i Studio Lea www.leafoto.se © fotograf Helena Berzelius, Studio Lea

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Read More...