Baskettjejerna

Förra ”skoluppgiften” var att ta en gruppbild och jag fastnade för idén att fota det här gänget! Ett basketlag med elvaåriga tjejer! Jag har nog aldrig mött så många energiska människor samtidigt förut… Spring i benen kan man lugnt säga! Och en sann lagkänsla och glädje för gemenskapen och sporten. Det var upplyftande att träffa dem! Och så himla roligt att fota! De var med på alla idéer och gav mig många uttrycksfulla, närvarande gruppbilder!

Det där med närvaro är bland det viktigaste när man fotar människor. Kontakten ska synas. Ett naturligt leende är trevligt men som fotograf tycker jag inte de är nödvändigt. Men närvaron måste vara där. Jag tycker tjejerna verkligen hade det! I alla bilder!

Det är roligt med de här skoluppgifterna. Man utmanas. Testar nya områden. Läser på om nytt. Inspireras.
Jag njuter!

Fick lära mig ett nytt ord också! Men har redan glömt det… Nä, DAB var det! Den där gesten de gör på sista bilden! Det är en väldigt specifik dansrörelse med ursprung från hip-hopens värld.
Om ni inte redan visste det :-)

basketboll-tjejerbasketboll-tjejerbasketboll-tjejerbasketboll-tjejerbasketboll-tjejerbasketboll-tjejerbasketboll-tjejerbasketboll-tjejerbasketboll-tjejer
Fotograf Helena Berzelius, Studio Lea © www.leafoto.se

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Read More...