Syskonfotografering mot egenmålad bakgrund

För några månader sedan fick jag hem en tygbakgrund som jag inte alls blev nöjd med – färgen var inte som jag hade tänkt mig – och jag bestämde mig då för att måla om den efter mitt eget tycka. Det var lättare sagt än gjort… Det krävdes en hel del efterforskning både för att hitta rätt färgtyp, rätt teknik och rätt plats att göra detta på. Jag vill rikta några hjärtliga tack till konstnären Veronica Ralston för dina tips i rätt riktning angående färg och fotografen Jannis Politidis för lånet av din stora fotostudio!

Sedan är det tack vara min kära mamma och hennes Berra samt min make Erik som bakgrunden också kom upp till taket! Det var ett helt projekt i sig…

Det kändes alltså lite extra roligt att få inviga just denna bakgrund måste jag erkänna! Efter allt kämpande! Och det blev en av de mest lyckade fotograferingar jag haft! Väldigt rolig fotosession och väldigt fint resultat! Det var de mest tillmötesgående, vänliga och snälla syskonen jag träffat som fick äran. De var helt underbara att ha i studion. Ljussättningen var klockren, klädvalet så där ”prick på”, samarbetet flöt och alla hade roligt! Jag måste erkänna att jag blev lite kär i de där rosa rullskridskorna…

Många av mina huvudpersoner i de noveller eller romaner jag skrev på när jag var liten hade rullskridskor. Det är liksom både tufft och gulligt på samma gång.

Fick ju använda min vindmaskin denna session också! Det är alltid skoj! Barnet i mig hoppar jämfota och ropar jippi när jag får leka med den!

Syskon
Porträtt syskon
Pojke som knäpper sin väst
Porträtt liten pojke
Porträtt liten pojke
Flicka med flygande hår mot melerad bakgrund
Porträtt flicka med flygande hår
Porträtt flicka i rullskridskor
Syskon i studio
Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Read More...