fotografering på landet

Fotografering av mer dokumentär karaktär är något som jag älskar. När allt känns naturligt och bilderna kommer av sig själva, man vet aldrig i förväg hur de ska bli och vad som ska hända. Vid bröllopsfotografering är det den mest vanliga typen av fotografering eftersom jag ofta rör mig i utkanten och bara fångar det som händer – även om jag såklart vid det här laget har ett ganska bra hum om ungefär vad som ska hända och när… Men när barn är med så överraskas jag ofta. De är underbart oförutsägbara! Plötsligt har barnet till exempel lagt sig på rygg i altargången och börjar göra kullerbyttor baklänges… Så härligt! Vid barn- och familjefotografering blir det oftast mer dokumentärt ifall vi är utomhus, varför jag ofta föreslår det.

Den här gången var det ingen planerad fotografering utan bara våra vänner som besökte oss på vårt älskade landställe i Ösmo. Men foton blev det många… Lilla Elin känner många säkert igen eftersom jag gärna fotar henne! Så även denna gång! Hon är ett underbart fantasirikt barn full av idéer och energi, det är en sann fröjd när de kommer på besök!

Hon fick en ny bästis denna dag; min kära make Erik! Han lekte med henne i timmar! Jag och Elins föräldrar fick också vara med på ett hörn ibland, särskilt kul hade vi i den gamla träbåten som står på tomten! Vi har alla barnasinnet i gott behåll och teaterapor som vi är blev det en händelserik och spännande båttur på vilda vatten…

Första halvan bilder har Erik tagit, andra halvan har jag tagit! Inte så lätt alltid att veta vilka bilder han tagit och jag tagit, men Erik tenderar att oftare än mig ta bilder utan att titta i sökaren vilket ger väldigt charmiga bilder! Jag är väldigt stolt över min älskling, han fick så väldigt många vackra, uttrycksfulla porträtt och ögonblick i kameran under sin lek med Elin!

IMG_3275IMG_3280-2  IMG_3266IMG_3261IMG_3263  IMG_3264IMG_3248  IMG_3253IMG_3256IMG_3247IMG_3205  IMG_3214IMG_3199IMG_3190IMG_3191IMG_3195IMG_3189IMG_3183IMG_3180IMG_3169  IMG_3170IMG_3172  IMG_3160IMG_3145  IMG_3142IMG_3139  IMG_3137IMG_3136  IMG_3117-2IMG_3114  IMG_3111IMG_3113  IMG_3078IMG_3106IMG_3104  IMG_3091IMG_3080IMG_3092IMG_3096IMG_3101IMG_3099IMG_3097IMG_3086-2IMG_3072-2IMG_3068IMG_3070IMG_3059IMG_3052IMG_3057IMG_3051IMG_3050IMG_3045IMG_3049IMG_3037  IMG_3039IMG_3040IMG_3026IMG_3025

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Categories

Archives

Om Helena

TRE SNABBA

Om mig: kreativ, glad, impulsiv
Om livets kryddor: dans, musik, mys
Om foto: berättelse, känslor, avtryck

BREV FRÅN EN KUND

Från början till slut har det varigt så roligt att få ha haft dig som bröllopsfotograf på vår stora viktiga dag. Du Helena förstod från första början vad vi ville visa och åstadkomma med våra bilder. Det har känts så lätt att kommunicera med dig! Du har lyssnat på oss och vidareutvecklat våra i idéer och gett dem liv, konstnärlig anda samt personlighet. Vid själva fotosessionen kändes det inte som att ha en bröllopsfotograf som kom med direktiv till höger och vänster, utan snarare som att det var en familjemedlem som skulle ta bilder. Du fick oss att vara avslappnade i ditt sällskap och visa vilka vi egentligen är, vilket syns väldigt tydligt i bilderna som togs. Det var dessutom så roligt och spännande att få komma till din studio och se ditt fantastiska arbete med våra bilder, samt att få prata om dessa och välja ut album och tavlor. Fotona på din hemsida tycker vi säger väldigt mycket om hur mån du är att fotona ska kännas personliga och levande, så att de talar till en.
Tusen tack än en gång för att du förevigade vår viktigaste dag på ett så underbart, skojigt och professionellt sätt :-).

Sandra&Olof sommaren 2013

MIN HISTORIA

Sprallig inuti, lugn utanpå kan man säga beskriver mig ganska bra nuförtiden! Jag är full av idéer, drömmar och kreativa projekt men koncentrerar mig gärna på en sak i taget. Mitt yngre jag älskade äventyr, resor och dans, och jag gjorde mycket av det. Jag var aupair på Irland, bosatte mig några år i Spanien, studerade tango i Buenos Aires... Jag ler vid minnet av att jag faktiskt fått dansa uttrycksfull argentinsk tango för några av tidernas största "tangueros"! Jag bokstavligen dansade mig igenom livet - trots min reumatism som varit med mig ända sedan "Kan Själv"-åldern.

Efter trettio började dock lederna protestera och jag lade istället all min fokus på fotograferingen. Det var början på den väg som nu lett till att jag driver en egen fotostudio - Studio Lea - ett stenkast från mitt hem i Enskede. Här njuter jag av varje dag! Inte sällan sitter jag vid mitt skrivbord och gungar med till takterna av en snabb salsa, en medryckande swinglåt eller en passionerad tango...

Jag delar mitt liv med min man Erik. Han är min klippa, min bästa vän och min käraste danspartner. Vi träffades genom dansen men delar även passionen för foto (och har massor av objektiv tillsammans!). Sedan i januari är vi välsignade med en liten Hugo i våra liv! Han är det bästa vi gjort och mitt hjärta sväller över av kärlek till honom!

Som fotograf gillar jag att fånga historier och personlighet. Jag vill att bilderna ska visa vem som är på bild och berätta något om deras historia. Det gäller oavsett om det är ett litet barn framför kameran, en spretig familj eller ett ljuvligt brudpar.

Jag skulle väldigt gärna fotografera dig! Välkommen att höra av dig!

Varma hälsningar Helena Berzelius
kontakt@leafoto.se   /   0736 18 80 15

Välkommen!

Hej!

Så trevligt att du hittat hit! Helena heter jag och har jobbat professionellt som fotograf sedan 2007. Jag fotar gravida, barn och familjer, gör bröllopsporträtt, yrkesporträtt och dokumenterar event. Jag jobbar oftast för privatpersoner i Stockholm men har även återkommande företag och organisationer där jag reser runt i hela Sverige.

Min fotostudio ligger i Kärrtorp, söder om centrala Stockholm. Här finns både klassisk fotostudio och dagsljusstudio, mitt kontor och bilvisningsrum. Kom gärna förbi och prata om du vill veta mer! Men ring innan - jag är ofta ute på uppdrag!