På vift i Norrland

I mitten på maj for Erik, jag och Hugo till Norrland för att hälsa på min familj, släkt och vänner som bor däruppe. Pappa kommer från en liten by i Skellefteå och mamma från Umeå så jag och min lillasyster har spenderat mycket tid där. Nu ville jag visa upp Hugo!

Min norrländska familj är ganska stor och brokig! Min far Stig bor i sitt barndomshem där han oftast sitter vid datorn och jobbar på diverse projekt och tabeller för diverse syften – för att spela på trav eller lösa Sudoko till exempel – och så samlar han på bilar tillsammans med min minsta bror, Niklas (tanken är att bilarna ska säljas när de piffats upp lite). Niklas är yngst i syskonskaran – 21 år – och bor med fru och bonusbarn på samma gata som pappa och jobbar med att bygga bro just nu! Min äldsta bror heter Kalle och är 28 år. Han bor i Umeå där han jobbar som civilingenjör. Mellanbrodern heter Markus och han har precis som mig hittat fotografin och har sökt in på en fotoskola i Sundsvall! Hans hemsida hittar ni här: http://www.markuspetersson.com/ Han är jätteduktig! Sedan har vi bonusmormor Anette som bor i gården bredvid Niklas tillsammans med sin ”gubbe” Nille.

Förutom familjen träffade vi min goa kusin Björn, som vi bodde hos de dagar vi var i Umeå, Ulla och Sten, som min mamma, lillasyster och jag alltid firade nyår hos fram tills vi barn växte upp och min mysiga kompis Pontus och hans härliga flickvän Esther som hittat varandra genom deras kärlek till opera (båda sjunger opera!). Vilken resa!

Kan tilläggas att Hugo tålmodigt hängde med på allt och aldrig klagade på att han fick somna lite varstans också… Otroligt vad lätt han gör det för oss! Han kunde somna på ett ställe och vi flyttade honom sedan till bilbarnstolen – till sängen – bytte blöja… och han bara sov vidare! Vaknade som vanligt efter ca 7-10 timmars sömn :-) Vilken kille vi har!

privat-bild-leafoto
privat-bild-leafoto  privat-bild-leafotoprivat-bild-leafoto
privat-bild-leafoto  privat-bild-leafotoprivat-bild-leafotoleafoto-privat-bild
leafoto-privat-bild  leafoto-privat-bildleafoto-privat-bild

leafoto-privat-bild  leafoto-privat-bildleafoto-privat-bildleafoto-privat-bildleafoto-privat-bild
leafoto-privat-bild  leafoto-privat-bildleafoto-privat-bildleafoto-privat-bildleafoto-privat-bild
leafoto-privat-bild
leafoto-privat-bild  leafoto-privat-bildleafoto-privat-bild
leafoto-privat-bild  leafoto-privat-bildleafoto-privat-bild
leafoto-privat-bild  leafoto-privat-bildleafoto-privat-bildleafoto-privat-bild
Copyright leafoto.se / fotograf Helena Berzelius

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Categories

Archives

Om Helena

TRE SNABBA

Om mig: kreativ, glad, impulsiv
Om livets kryddor: dans, musik, mys
Om foto: berättelse, känslor, avtryck

BREV FRÅN EN KUND

Från början till slut har det varigt så roligt att få ha haft dig som bröllopsfotograf på vår stora viktiga dag. Du Helena förstod från första början vad vi ville visa och åstadkomma med våra bilder. Det har känts så lätt att kommunicera med dig! Du har lyssnat på oss och vidareutvecklat våra i idéer och gett dem liv, konstnärlig anda samt personlighet. Vid själva fotosessionen kändes det inte som att ha en bröllopsfotograf som kom med direktiv till höger och vänster, utan snarare som att det var en familjemedlem som skulle ta bilder. Du fick oss att vara avslappnade i ditt sällskap och visa vilka vi egentligen är, vilket syns väldigt tydligt i bilderna som togs. Det var dessutom så roligt och spännande att få komma till din studio och se ditt fantastiska arbete med våra bilder, samt att få prata om dessa och välja ut album och tavlor. Fotona på din hemsida tycker vi säger väldigt mycket om hur mån du är att fotona ska kännas personliga och levande, så att de talar till en.
Tusen tack än en gång för att du förevigade vår viktigaste dag på ett så underbart, skojigt och professionellt sätt :-).

Sandra&Olof sommaren 2013

MIN HISTORIA

Sprallig inuti, lugn utanpå kan man säga beskriver mig ganska bra nuförtiden! Jag är full av idéer, drömmar och kreativa projekt men koncentrerar mig gärna på en sak i taget. Mitt yngre jag älskade äventyr, resor och dans, och jag gjorde mycket av det. Jag var aupair på Irland, bosatte mig några år i Spanien, studerade tango i Buenos Aires... Jag ler vid minnet av att jag faktiskt fått dansa uttrycksfull argentinsk tango för några av tidernas största "tangueros"! Jag bokstavligen dansade mig igenom livet - trots min reumatism som varit med mig ända sedan "Kan Själv"-åldern.

Efter trettio började dock lederna protestera och jag lade istället all min fokus på fotograferingen. Det var början på den väg som nu lett till att jag driver en egen fotostudio - Studio Lea - ett stenkast från mitt hem i Enskede. Här njuter jag av varje dag! Inte sällan sitter jag vid mitt skrivbord och gungar med till takterna av en snabb salsa, en medryckande swinglåt eller en passionerad tango...

Jag delar mitt liv med min man Erik. Han är min klippa, min bästa vän och min käraste danspartner. Vi träffades genom dansen men delar även passionen för foto (och har massor av objektiv tillsammans!). Sedan i januari är vi välsignade med en liten Hugo i våra liv! Han är det bästa vi gjort och mitt hjärta sväller över av kärlek till honom!

Som fotograf gillar jag att fånga historier och personlighet. Jag vill att bilderna ska visa vem som är på bild och berätta något om deras historia. Det gäller oavsett om det är ett litet barn framför kameran, en spretig familj eller ett ljuvligt brudpar.

Jag skulle väldigt gärna fotografera dig! Välkommen att höra av dig!

Varma hälsningar Helena Berzelius
kontakt@leafoto.se   /   0736 18 80 15

Välkommen!

Hej!

Så trevligt att du hittat hit! Helena heter jag och har jobbat professionellt som fotograf sedan 2007. Jag fotar gravida, barn och familjer, gör bröllopsporträtt, yrkesporträtt och dokumenterar event. Jag jobbar oftast för privatpersoner i Stockholm men har även återkommande företag och organisationer där jag reser runt i hela Sverige.

Min fotostudio ligger i Kärrtorp, söder om centrala Stockholm. Här finns både klassisk fotostudio och dagsljusstudio, mitt kontor och bilvisningsrum. Kom gärna förbi och prata om du vill veta mer! Men ring innan - jag är ofta ute på uppdrag!