Gott nytt år!

2016 gick snabbt och var ett av de mest spännande i mitt liv. Jag fick barn! Jag blev mamma! En dröm sedan många år tillbaka blev sann och det känns som om det var i precis rätt tid. Och jag har spenderat året med att förundras över denna underbara lilla Hugo och den djupa och fullkomligt villkorslösa kärlek jag känner för honom. Det är häftigt.

Nu är det snart dags för det nya året att ringas in. 2017. Ännu ett händelserikt och spännande år! Hugos första födelsedag i januari, och han kommer snart att ta sina första steg, det syns! Det är verkligen så otroligt roligt att följa hans utveckling. Sedan i januari så startar faktiskt TVÅ utbildningar för mig, och båda är på annan ort. Inte kanske världens smartaste att gå båda samtidigt, men nu blev det av olika anledningar så…

Den ena är i Göteborg och det är lite ”sista chansen” att gå den. En utbildning för medlemmar av Svenska Fotogruppen att bli auktoriserad bildleverantör. En slags certifiering, kan man säga. Mycket i kursen kan jag redan eftersom jag hållit på så länge med studiofotografering, men jag förväntar mig få en djupare förståelse för och kunskap i hur jag kan ändra, anpassa och förbereda en bild inför tryck. Den består av lite olika delar. Dels är det ljussättning med blixt inne och ute (ute kan jag behöva öva på!), dels bild- och färganalys och dels bearbetning av den tagna bilden. Jag har inte helt koll vad alla delar innehåller, så det blir spännande att se!

Den andra utbildningen består av ett projektår på distans med några fysiska träffar i Nässjö på Sörängens folkhögskola. Det handlar alltså om att jag med handledning av erfarna lärare ska genomföra egna projekt som i slutet av året ska ställas ut. En annan typ av spännande alltså! Jag har så många idéer och skisser på bilder som jag inte tagit tag i – nu ska det bli ändring på det! Jag känner mig väldigt privilegierad som är en av de 35 som ska få gå detta projektår! Det var hela 200 som ansökte så det känns liksom extra kul att bli utvald!

Ser också fram emot ännu ett år i Studio Lea! Det har gått så bra den sista tiden att jag bara kan önska att det fortsätter på samma sätt. Jag måste fortfarande ta tag i rutiner för uppdatering av hemsidan och bloggandet, men det fixar jag :-) Måste ju bli extra organiserad detta år med tanke på att jag ska få ihop både studioarbetet, familjelivet, träningen och utbildningarna… Det är många bollar att hålla igång! Skärpning! 2017 blir utvecklingens år för mig!

God fortsättning därute och hoppas att ni får ett minst lika givande 2017 som jag tänker ha! Tack för ett underbart 2016!

Några favoriter från det gångna året

newborn
dokumentar-fotografering-studio-lea
syskon

gravidfoto-studio-lea
barnfoto-studio-lea
brollopsfoto
brollopsfotobarnfoto-studio-lea
familjefoto-studio-lea  barn
newborn-photography
karrtorpfestivalen-2016
annika-herlitz-studio-lea
fotokurs-studio-lea
syskon
florist-timjan-och-timotej
portratt-vuxen
katt-och-man
Fotografering i Studio Lea www.leafoto.se © fotograf Helena Berzelius, Studio Lea

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Categories

Archives

Om Helena

TRE SNABBA

Om mig: kreativ, glad, impulsiv
Om livets kryddor: dans, musik, mys
Om foto: berättelse, känslor, avtryck

BREV FRÅN EN KUND

Från början till slut har det varigt så roligt att få ha haft dig som bröllopsfotograf på vår stora viktiga dag. Du Helena förstod från första början vad vi ville visa och åstadkomma med våra bilder. Det har känts så lätt att kommunicera med dig! Du har lyssnat på oss och vidareutvecklat våra i idéer och gett dem liv, konstnärlig anda samt personlighet. Vid själva fotosessionen kändes det inte som att ha en bröllopsfotograf som kom med direktiv till höger och vänster, utan snarare som att det var en familjemedlem som skulle ta bilder. Du fick oss att vara avslappnade i ditt sällskap och visa vilka vi egentligen är, vilket syns väldigt tydligt i bilderna som togs. Det var dessutom så roligt och spännande att få komma till din studio och se ditt fantastiska arbete med våra bilder, samt att få prata om dessa och välja ut album och tavlor. Fotona på din hemsida tycker vi säger väldigt mycket om hur mån du är att fotona ska kännas personliga och levande, så att de talar till en.
Tusen tack än en gång för att du förevigade vår viktigaste dag på ett så underbart, skojigt och professionellt sätt :-).

Sandra&Olof sommaren 2013

MIN HISTORIA

Sprallig inuti, lugn utanpå kan man säga beskriver mig ganska bra nuförtiden! Jag är full av idéer, drömmar och kreativa projekt men koncentrerar mig gärna på en sak i taget. Mitt yngre jag älskade äventyr, resor och dans, och jag gjorde mycket av det. Jag var aupair på Irland, bosatte mig några år i Spanien, studerade tango i Buenos Aires... Jag ler vid minnet av att jag faktiskt fått dansa uttrycksfull argentinsk tango för några av tidernas största "tangueros"! Jag bokstavligen dansade mig igenom livet - trots min reumatism som varit med mig ända sedan "Kan Själv"-åldern.

Efter trettio började dock lederna protestera och jag lade istället all min fokus på fotograferingen. Det var början på den väg som nu lett till att jag driver en egen fotostudio - Studio Lea - ett stenkast från mitt hem i Enskede. Här njuter jag av varje dag! Inte sällan sitter jag vid mitt skrivbord och gungar med till takterna av en snabb salsa, en medryckande swinglåt eller en passionerad tango...

Jag delar mitt liv med min man Erik. Han är min klippa, min bästa vän och min käraste danspartner. Vi träffades genom dansen men delar även passionen för foto (och har massor av objektiv tillsammans!). Sedan i januari är vi välsignade med en liten Hugo i våra liv! Han är det bästa vi gjort och mitt hjärta sväller över av kärlek till honom!

Som fotograf gillar jag att fånga historier och personlighet. Jag vill att bilderna ska visa vem som är på bild och berätta något om deras historia. Det gäller oavsett om det är ett litet barn framför kameran, en spretig familj eller ett ljuvligt brudpar.

Jag skulle väldigt gärna fotografera dig! Välkommen att höra av dig!

Varma hälsningar Helena Berzelius
kontakt@leafoto.se   /   0736 18 80 15

Välkommen!

Hej!

Så trevligt att du hittat hit! Helena heter jag och har jobbat professionellt som fotograf sedan 2007. Jag fotar gravida, barn och familjer, gör bröllopsporträtt, yrkesporträtt och dokumenterar event. Jag jobbar oftast för privatpersoner i Stockholm men har även återkommande företag och organisationer där jag reser runt i hela Sverige.

Min fotostudio ligger i Kärrtorp, söder om centrala Stockholm. Här finns både klassisk fotostudio och dagsljusstudio, mitt kontor och bilvisningsrum. Kom gärna förbi och prata om du vill veta mer! Men ring innan - jag är ofta ute på uppdrag!