Om marknadsföring

Igår lyssnade jag på Lotta Carlberg som föreläste om marknadsföring på sociala medier! Jätteintressant! Jag har spenderat ganska mycket tid på att läsa på hur man ska använda olika medier så en del kände jag igen, en del bekräftade vad jag egentligen redan vet men inte tagit tag i ännu och en del var nyheter. Det är en hel värld. Man får prova sig fram och se vad som funkar för en själv. Jag har en del att ta tag i…

Det är såklart alltid väldigt trevligt att träffa fotografkollegor också! Jag kände ungefär hälften som var där så det var många kramar och uppdateringar! Vet ni vad jag fick höra när jag berättade att jag just öppnat en egen studio? ”Oj, vågat! Nu när så många lägger ner…” En fotograf jag pratade med berättade att även han lägger ner och satsar på sitt ”vanliga” jobb. Jag blev lite ställd, eftersom det var en av de fotografer vars bilder jag verkligen tycker står ut från massan. Läste en artikel för ett tag sedan om en keramiker (du hittar artikeln här) som det går ganska bra för. Jag kände igen mig i mycket av hans ord, mål och verklighet. Kanske är det lite galet att satsa på något som i bästa fall ger mig en lön likvärdig med en undersköterska när jag är legitimerad arbetsterapeut och alltså kan tjäna betydligt mer än så.

Men vad gör man inte för sin frihet, sin passion, sin inre drivkraft att skapa och få vara kreativ på heltid!
Jag skulle nog göra ganska mycket för att få behålla den här underbara vardagen jag skapat mig…

Om någon undrar hur man kan hjälpa kreativa människor att lyckas så har jag några tips här nedan!
1. Gilla deras företagssida på facebook
2. Dela inlägg som du gillar så att de når ut till fler som kanske behöver deras tjänster
3. När du delar, skriv något om det du delar!
4. Om du lägger upp en bild på facebook som den personen är delaktig i – tagga denna! Kommentera! Länka till hemsida!
5. Skriv en recension om personen eller deras tjänst på deras företagssida!

Kram!

IMG_0075  IMG_0076IMG_0080  IMG_0084

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Read More...