Som Du Är

Det händer att jag träffar någon som jag direkt känner att jag skulle vilja ha framför min kamera. Så var det med Rachel. Jag och Erik träffade henne på en fest hos några vänner för några veckor sedan och jag frågade helt enkelt om hon skulle vilja stå modell för mig.

Rachel är förlovad med en svensk kille som hon träffade i Toronto där hon bodde. För några månader sedan flyttade de till Sverige och här pluggar hon ekonomi och han jobbar. När hon pluggat klart är det hon som ska jobba medan han ska plugga.

Som före detta utflyttad vet jag vilket stort beslut det är att satsa på kärleken när man kommer från olika världar. Man måste vara 120% säker på att man träffat rätt. Så kände i alla fall jag. För mig räckte kärleken långt men ändå inte riktigt hela vägen och det blev det skilda världar och hem till Sverige och mammas soffa som en trettioåring med brustet hjärta…

Så heja Rachel och alla andra starka människor som lever lyckliga i alla sina dagar i en annans land!

Jag ville fota Rachel rätt och slätt mot en svart bakgrund med klassisk ljussättning, men jag ville också prova lite olika varianter. Jag funderar på att starta ett porträttprojekt och ville testa vilken ljussättning jag i sådant fall skulle vilja satsa på (för att få en röd tråd). Vi höll på i timmar! Det var hur kul som helst och jag är riktigt stolt över resultatet.

Svårt att tänka sig att det var första gången denna vackra kvinna stod framför en ”riktig” kamera!

portrattfoto-i-studio
portrattfoto-i-studio  portrattfoto-i-studioportrattfoto-i-studioportrattfoto-i-studioportrattfoto-i-studioportrattfoto-i-studio
portrattfoto-i-studio  portrattfoto-i-studioportrattfoto-i-studioportrattfoto-i-studioportrattfoto-i-studio
Porträttfotografering i Studio Lea © Fotograf Helena Berzelius

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Read More...