Kärleksfulla syskonen Noah och Nene

Jag fick fria händer för hur syskonen Noah och Nene skulle fotograferas och jag valde då min ljusaste dagsljusstudio – den uppblåsbara sängen klädd i vitt, med vit vägg bakom och vita gardiner på sidan. Lite tyllgardin hängde jag också upp för barnen att gömma sig i om de ville. Den inbjuder till lek och bus och det blir ofta både fina porträtt och små historier som visar syskonens relation, lite som en dokumentär fotografering.

Det är inte alltid denna riggning funkar, särskilt inte om man ska fota två barn. Det måste vara en dag med mycket ljus, eftersom den enda ljuskällan är mitt stora skyltfönster. Är det för mycket mörka moln framför solen så räcker ljuset från fönstret inte så långt in i studion och blir mer blåaktigt i skuggorna. Dessutom är det då svårt att kunna använda den bländare som krävs för att båda ska bli skarpa. Men dagen när Noah och Nene fotograferades var en riktigt solig majdag.

När de kom in genom dörren till studion blev jag lite lyrisk. Alltså barnens stora bruna ögon, Noahs leende med två tänder i underkäken och Nenes fullkomligt bedårande korkskruvslockar! De hade dessutom tagit med sig så fina, passande kläder och valde att ta några bilder utan kläder vilket är allra vackrast. Jag var i fotografhimlen :-)

 

barnfoto-studio-lea
barnfoto-studio-leabarnfoto-studio-leabarnfoto-studio-leabarnfoto-studio-leabarnfoto-studio-lea
barnfoto-studio-lea
barnfoto-studio-lea  barnfoto-studio-lea
barnfoto-studio-lea  barnfoto-studio-lea
barnfoto-studio-lea  barnfoto-studio-lea
barnfoto-studio-lea
barnfoto-studio-lea  barnfoto-studio-lea
barnfoto-studio-lea  barnfoto-studio-lea
barnfoto-studio-lea  img_4787-2
barnfoto-studio-lea
Barnfotografering i Studio Lea i Kärrtorp, Stockholm © Fotograf Helena Berzelius, leafoto.se

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Read More...