Nu är han här!

Den senaste tiden har varit minst sagt omtumlande! Jag och Erik har blivit föräldrar! Sedan en dryg vecka nu. Det är häftigt. Stort. Underbart. Ofattbart. Skrämmande. Vi har en liten krabat som vi älskar mer än något annat i världen, som vi skulle göra vad som helst för.

Hjärtat svämmar liksom över av kärlek.

Vi är så lyckliga och tacksamma för vårt lilla mirakel! Vår lilla pojke! Det känns lyxigt att vi fick en bonusmånad med honom dessutom! Han fick ju komma ut en hel månad tidigare än beräknat eftersom jag hastigt och lustigt fick havandeskapsförgiftning. Ena dagen är jag och Erik i studion och tar de ”officiella” gravidbilderna och nästa dag får jag åka direkt från min barnmorska i Farsta till Huddinges specialistmödravård där jag omgående blir inlagd… Det här var på en torsdag. Jag hade 185/116 i blodtryck, hade gått upp fem kilo i vätska på väldigt kort tid och blodproverna visade påverkan både på lever- och njurvärden. Dagen efter beslöt läkaren att det var bäst för mig att ”sättas igång”. Ännu en oväntad vändning – både Erik och jag trodde att jag skulle få åka hem…

Vi var ju inte klara med förberedelserna hemma! Inga babykläder var tvättade och den så kallade förlossningsväskan var inte färdigpackad. Dessutom hade jag ju massa jobb som skulle avslutas innan förlossningen… Så kan det gå!

Den där igångsättningen fungerade inte så bra. Först hade jag inte kunnat sova på grund av trycket. Sedan blev jag så illamående av igångsättningsmedlet att jag inte fick behålla någonting jag åt eller drack på 24 timmar. Sedan visade det sig att min kropp ändå inte var med på noterna – så på söndagen fick vi nästa besked – kejsarsnitt. Nu på direkten.

Så söndagen den 17 januari kl. 13.16 plockades vår lilla Hugo ut ur min mage! Sötaste pojken jag sett! Helt underbar. Dock fick jag inte se honom på direkten (han var visst lite groggy på grund av det morfin jag hade fått och ville inte börja skrika) utan istället har jag fått uppleva hans första tid utanför magen genom Eriks fina bilder!

Så glad för dem!

Vi blev kvar på BB några dagar med vår son. Mitt blodtryck skulle man få bukt med, liksom Hugos ätande och gulvärde. Han var så liten! Första dagarna gick jag inte ens utanför rummet. Jag var helt slut. Erik fick passa upp, min klippa. Personalen på Huddinge sjukhus var också underbar – det var de genom hela denna vårdperiod – allihopa. Vi kände oss väldigt väl omhändertagna! Även om det var många personalbyten och snabba vändningar kändes det alltid ok, vi var i goda händer.

Nu har vi varit hemma en vecka och vi njuter av varje sekund med vår lilla sötnos! Tänk, nu är jag mamma!
STOOOOORT…..

Huddinge förlossningHuddinge förlossning  Huddinge förlossningHuddinge förlossning  Huddinge förlossningHuddinge förlossning  Huddinge förlossningHuddinge förlossning  Huddinge förlossningHuddinge förlossning  Huddinge förlossningHuddinge förlossning  Huddinge förlossningHuddinge förlossning  Huddinge förlossningbebis och kejsarsnitt

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Categories

Archives

Om Helena

TRE SNABBA

Om mig: kreativ, glad, impulsiv
Om livets kryddor: dans, musik, mys
Om foto: berättelse, känslor, avtryck

BREV FRÅN EN KUND

Från början till slut har det varigt så roligt att få ha haft dig som bröllopsfotograf på vår stora viktiga dag. Du Helena förstod från första början vad vi ville visa och åstadkomma med våra bilder. Det har känts så lätt att kommunicera med dig! Du har lyssnat på oss och vidareutvecklat våra i idéer och gett dem liv, konstnärlig anda samt personlighet. Vid själva fotosessionen kändes det inte som att ha en bröllopsfotograf som kom med direktiv till höger och vänster, utan snarare som att det var en familjemedlem som skulle ta bilder. Du fick oss att vara avslappnade i ditt sällskap och visa vilka vi egentligen är, vilket syns väldigt tydligt i bilderna som togs. Det var dessutom så roligt och spännande att få komma till din studio och se ditt fantastiska arbete med våra bilder, samt att få prata om dessa och välja ut album och tavlor. Fotona på din hemsida tycker vi säger väldigt mycket om hur mån du är att fotona ska kännas personliga och levande, så att de talar till en.
Tusen tack än en gång för att du förevigade vår viktigaste dag på ett så underbart, skojigt och professionellt sätt :-).

Sandra&Olof sommaren 2013

MIN HISTORIA

Sprallig inuti, lugn utanpå kan man säga beskriver mig ganska bra nuförtiden! Jag är full av idéer, drömmar och kreativa projekt men koncentrerar mig gärna på en sak i taget. Mitt yngre jag älskade äventyr, resor och dans, och jag gjorde mycket av det. Jag var aupair på Irland, bosatte mig några år i Spanien, studerade tango i Buenos Aires... Jag ler vid minnet av att jag faktiskt fått dansa uttrycksfull argentinsk tango för några av tidernas största "tangueros"! Jag bokstavligen dansade mig igenom livet - trots min reumatism som varit med mig ända sedan "Kan Själv"-åldern.

Efter trettio började dock lederna protestera och jag lade istället all min fokus på fotograferingen. Det var början på den väg som nu lett till att jag driver en egen fotostudio - Studio Lea - ett stenkast från mitt hem i Enskede. Här njuter jag av varje dag! Inte sällan sitter jag vid mitt skrivbord och gungar med till takterna av en snabb salsa, en medryckande swinglåt eller en passionerad tango...

Jag delar mitt liv med min man Erik. Han är min klippa, min bästa vän och min käraste danspartner. Vi träffades genom dansen men delar även passionen för foto (och har massor av objektiv tillsammans!). Sedan i januari är vi välsignade med en liten Hugo i våra liv! Han är det bästa vi gjort och mitt hjärta sväller över av kärlek till honom!

Som fotograf gillar jag att fånga historier och personlighet. Jag vill att bilderna ska visa vem som är på bild och berätta något om deras historia. Det gäller oavsett om det är ett litet barn framför kameran, en spretig familj eller ett ljuvligt brudpar.

Jag skulle väldigt gärna fotografera dig! Välkommen att höra av dig!

Varma hälsningar Helena Berzelius
kontakt@leafoto.se   /   0736 18 80 15

Välkommen!

Hej!

Så trevligt att du hittat hit! Helena heter jag och har jobbat professionellt som fotograf sedan 2007. Jag fotar gravida, barn och familjer, gör bröllopsporträtt, yrkesporträtt och dokumenterar event. Jag jobbar oftast för privatpersoner i Stockholm men har även återkommande företag och organisationer där jag reser runt i hela Sverige.

Min fotostudio ligger i Kärrtorp, söder om centrala Stockholm. Här finns både klassisk fotostudio och dagsljusstudio, mitt kontor och bilvisningsrum. Kom gärna förbi och prata om du vill veta mer! Men ring innan - jag är ofta ute på uppdrag!