när liten blir mindre…

…då skickas man till barnakuten – så här ligger vi nu! Hugo har haft svårt att behålla maten i magen den senaste månaden och vi har försökt med Naan sensitive och vi har försökt med medicin som blandas ut i mjölkersättningen. Vi har turats om att sitta uppe med honom nätterna igenom för att han spytt något mindre upprätt. Men ändå har han kräkts väldigt mycket och på sista tiden har även matlusten minskat drastiskt. Så i fredags var vi på läkarbesök på Bumm och då hade han inte bara avstannat i vikten utan gått ner. Så då blev vi skickade till barnakuten där de gjorde ultraljud och konstaterade det som vi misstänkt redan från början – problemet sitter i nedre magmunnen. Muskeln där ska vara max 3 mm och den var 6 mm på Hugo. Så vi lades in på Astrid Lindgrens.

Här är vi nu. Erik och jag trängs på en soffa. Hugo ligger i en sluttande spjälsäng med pvk i armen och sond i näsan. Var tredje timme ungefär drar vi ut vätska ur magen. I förrgår natt hade vi rummet för oss själva och det var länge sedan jag sov så mycket! Hugos sockerlösningsdropp har ett väldigt rytmiskt och sövande ljud…  Inatt har vi sällskap av en annan familj och deras pipande maskin och barnets skrik gör det omöjligt att sova (fast tydligen inte för Erik), så jag passar på att blogga istället.

Hugos magmunsproblem är inte helt ovanligt och åtgärdas med ett litet snitt så att maten kan passera nedåt. Inget stort ingrepp men såklart lite pyssel omkring är det ju. Ingen mjölkersättning innan operationen. Prover. Vätskedropp. Kanske blod. Väntetid. Hugo sköter sig exemplariskt! Vi har en väldigt tapper och tålmodig liten pojke! Inte mycket gnäll och knappast några skrik (det är inte bara vi som tycker det, även sjuksköterskorna säger till oss vilken lugn bebis vi har). Man vill ju gärna tro att det är för att han har så lugna och goa föräldrar……

bebis-pa-astrid-lindgren  bebis-pa-astrid-lindgren
bebis-pa-astrid-lindgren  bebis-pa-astrid-lindgrenbebis-pa-astrid-lindgren
bebis-pa-astrid-lindgren  bebis-pa-astrid-lindgrenbebis-pa-astrid-lindgren
bebis-pa-astrid-lindgren

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Categories

Archives

Om Helena

TRE SNABBA

Om mig: kreativ, glad, impulsiv
Om livets kryddor: dans, musik, mys
Om foto: berättelse, känslor, avtryck

BREV FRÅN EN KUND

Från början till slut har det varigt så roligt att få ha haft dig som bröllopsfotograf på vår stora viktiga dag. Du Helena förstod från första början vad vi ville visa och åstadkomma med våra bilder. Det har känts så lätt att kommunicera med dig! Du har lyssnat på oss och vidareutvecklat våra i idéer och gett dem liv, konstnärlig anda samt personlighet. Vid själva fotosessionen kändes det inte som att ha en bröllopsfotograf som kom med direktiv till höger och vänster, utan snarare som att det var en familjemedlem som skulle ta bilder. Du fick oss att vara avslappnade i ditt sällskap och visa vilka vi egentligen är, vilket syns väldigt tydligt i bilderna som togs. Det var dessutom så roligt och spännande att få komma till din studio och se ditt fantastiska arbete med våra bilder, samt att få prata om dessa och välja ut album och tavlor. Fotona på din hemsida tycker vi säger väldigt mycket om hur mån du är att fotona ska kännas personliga och levande, så att de talar till en.
Tusen tack än en gång för att du förevigade vår viktigaste dag på ett så underbart, skojigt och professionellt sätt :-).

Sandra&Olof sommaren 2013

MIN HISTORIA

Sprallig inuti, lugn utanpå kan man säga beskriver mig ganska bra nuförtiden! Jag är full av idéer, drömmar och kreativa projekt men koncentrerar mig gärna på en sak i taget. Mitt yngre jag älskade äventyr, resor och dans, och jag gjorde mycket av det. Jag var aupair på Irland, bosatte mig några år i Spanien, studerade tango i Buenos Aires... Jag ler vid minnet av att jag faktiskt fått dansa uttrycksfull argentinsk tango för några av tidernas största "tangueros"! Jag bokstavligen dansade mig igenom livet - trots min reumatism som varit med mig ända sedan "Kan Själv"-åldern.

Efter trettio började dock lederna protestera och jag lade istället all min fokus på fotograferingen. Det var början på den väg som nu lett till att jag driver en egen fotostudio - Studio Lea - ett stenkast från mitt hem i Enskede. Här njuter jag av varje dag! Inte sällan sitter jag vid mitt skrivbord och gungar med till takterna av en snabb salsa, en medryckande swinglåt eller en passionerad tango...

Jag delar mitt liv med min man Erik. Han är min klippa, min bästa vän och min käraste danspartner. Vi träffades genom dansen men delar även passionen för foto (och har massor av objektiv tillsammans!). Sedan i januari är vi välsignade med en liten Hugo i våra liv! Han är det bästa vi gjort och mitt hjärta sväller över av kärlek till honom!

Som fotograf gillar jag att fånga historier och personlighet. Jag vill att bilderna ska visa vem som är på bild och berätta något om deras historia. Det gäller oavsett om det är ett litet barn framför kameran, en spretig familj eller ett ljuvligt brudpar.

Jag skulle väldigt gärna fotografera dig! Välkommen att höra av dig!

Varma hälsningar Helena Berzelius
kontakt@leafoto.se   /   0736 18 80 15

Välkommen!

Hej!

Så trevligt att du hittat hit! Helena heter jag och har jobbat professionellt som fotograf sedan 2007. Jag fotar gravida, barn och familjer, gör bröllopsporträtt, yrkesporträtt och dokumenterar event. Jag jobbar oftast för privatpersoner i Stockholm men har även återkommande företag och organisationer där jag reser runt i hela Sverige.

Min fotostudio ligger i Kärrtorp, söder om centrala Stockholm. Här finns både klassisk fotostudio och dagsljusstudio, mitt kontor och bilvisningsrum. Kom gärna förbi och prata om du vill veta mer! Men ring innan - jag är ofta ute på uppdrag!