både tungt och lätt

Just nu känns livet som rubriken löd både tungt och lätt! Jag har massor på gång och energin räcker inte riktigt till. Jag har varit mer – och längre – sjuk i år än något tidigare år vilket gjort att jag fått göra en del när jag egentligen inte känt att jag haft orken och att jag har halkat efter i de delarna av jobbet som kunnat (och då alltså fått) vänta. Just nu är jag inne på andra veckan av en förkylning som satt sig på stämbanden. Det är grymt frustrerande att inte kunna prata! Viskar jag trots allt så får jag hemska hostattacker.

Hugo började förskolan denna vecka och sista inskolningsdagen var förra veckan. Det har gått bra, är nog jobbigare för Erik och mig än för honom. Han är så trygg i sig själv!

Lilla killen är yngst och minst i gruppen. Han har dock hunnit börja gå så smått! Stått har han gjort ett bra tag nu, men för drygt två veckor sedan började han ta ett steg här och där och gå korta sträckor när han ”glömde” att ingen höll honom i handen. Nu går han helst – tills han sätter sig på baken för tredje gången och tar till det säkra och snabba krypandet. Det är så himla mysigt att se dessa första, vingliga steg…

Mina parallellt löpande kurser rullar på fint! Jag var i Göteborg för två veckor sedan och gick andra delen av auktoriseringskursen. Den handlade om digital bild på djupet, hantering av bildproblem i den digitala världen, utskriftsanpassning och kalibrering. Det gav otroligt mycket! Jag kommer framför allt att ha nytta av denna kunskap när jag jobbar med mina projektbilder, tävlingsbilder och bilder till olika typer av tryck. Det känns bra!

På projektutbildningen har vi fått fota arkitektur här senast. En artikelserie på arkitektur + arkitekt var uppdraget. Erik fann mig en arkitekt – Petter – på öppna förskolan och jag fotade honom och en av de byggnader han varit med om att designa, hotellet Quality Hotel Globe. Det är ett häftigt hotell och det var väldigt spännande att höra om det och några av tankarna bakom dess placering och design! Petter var en av många arkitekter som var engagerad i hotellet, vilket jag som utomstående kan tycka är svårt att greppa – att ”många kockar ska tillaga samma rätt ihop…” Men de lyckades bra! Älskar byggnadens speglande ytor och spännande vinklar!

Quality-Hotel-Globe
Quality-Hotel-Globe
Quality-Hotel-Globe
Petter-Wesslander  Quality-Hotel-Globe
Quality-Hotel-Globe
Quality-Hotel-Globe

 

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Categories

Archives

Om Helena

TRE SNABBA

Om mig: kreativ, glad, impulsiv
Om livets kryddor: dans, musik, mys
Om foto: berättelse, känslor, avtryck

BREV FRÅN EN KUND

Från början till slut har det varigt så roligt att få ha haft dig som bröllopsfotograf på vår stora viktiga dag. Du Helena förstod från första början vad vi ville visa och åstadkomma med våra bilder. Det har känts så lätt att kommunicera med dig! Du har lyssnat på oss och vidareutvecklat våra i idéer och gett dem liv, konstnärlig anda samt personlighet. Vid själva fotosessionen kändes det inte som att ha en bröllopsfotograf som kom med direktiv till höger och vänster, utan snarare som att det var en familjemedlem som skulle ta bilder. Du fick oss att vara avslappnade i ditt sällskap och visa vilka vi egentligen är, vilket syns väldigt tydligt i bilderna som togs. Det var dessutom så roligt och spännande att få komma till din studio och se ditt fantastiska arbete med våra bilder, samt att få prata om dessa och välja ut album och tavlor. Fotona på din hemsida tycker vi säger väldigt mycket om hur mån du är att fotona ska kännas personliga och levande, så att de talar till en.
Tusen tack än en gång för att du förevigade vår viktigaste dag på ett så underbart, skojigt och professionellt sätt :-).

Sandra&Olof sommaren 2013

MIN HISTORIA

Sprallig inuti, lugn utanpå kan man säga beskriver mig ganska bra nuförtiden! Jag är full av idéer, drömmar och kreativa projekt men koncentrerar mig gärna på en sak i taget. Mitt yngre jag älskade äventyr, resor och dans, och jag gjorde mycket av det. Jag var aupair på Irland, bosatte mig några år i Spanien, studerade tango i Buenos Aires... Jag ler vid minnet av att jag faktiskt fått dansa uttrycksfull argentinsk tango för några av tidernas största "tangueros"! Jag bokstavligen dansade mig igenom livet - trots min reumatism som varit med mig ända sedan "Kan Själv"-åldern.

Efter trettio började dock lederna protestera och jag lade istället all min fokus på fotograferingen. Det var början på den väg som nu lett till att jag driver en egen fotostudio - Studio Lea - ett stenkast från mitt hem i Enskede. Här njuter jag av varje dag! Inte sällan sitter jag vid mitt skrivbord och gungar med till takterna av en snabb salsa, en medryckande swinglåt eller en passionerad tango...

Jag delar mitt liv med min man Erik. Han är min klippa, min bästa vän och min käraste danspartner. Vi träffades genom dansen men delar även passionen för foto (och har massor av objektiv tillsammans!). Sedan i januari är vi välsignade med en liten Hugo i våra liv! Han är det bästa vi gjort och mitt hjärta sväller över av kärlek till honom!

Som fotograf gillar jag att fånga historier och personlighet. Jag vill att bilderna ska visa vem som är på bild och berätta något om deras historia. Det gäller oavsett om det är ett litet barn framför kameran, en spretig familj eller ett ljuvligt brudpar.

Jag skulle väldigt gärna fotografera dig! Välkommen att höra av dig!

Varma hälsningar Helena Berzelius
kontakt@leafoto.se   /   0736 18 80 15

Välkommen!

Hej!

Så trevligt att du hittat hit! Helena heter jag och har jobbat professionellt som fotograf sedan 2007. Jag fotar gravida, barn och familjer, gör bröllopsporträtt, yrkesporträtt och dokumenterar event. Jag jobbar oftast för privatpersoner i Stockholm men har även återkommande företag och organisationer där jag reser runt i hela Sverige.

Min fotostudio ligger i Kärrtorp, söder om centrala Stockholm. Här finns både klassisk fotostudio och dagsljusstudio, mitt kontor och bilvisningsrum. Kom gärna förbi och prata om du vill veta mer! Men ring innan - jag är ofta ute på uppdrag!