En god avslutning och en fin start!

Inatt satte sig Hugo upp i sängen (han låg mellan oss och sov) och citerade hela texten till Mors lilla Olle. En sång inte ens jag kan orden på. Han tittade på oss med pigg blick men jag tror inte att han var vaken. Andra meningar han sa till oss denna natt var ”Hästen äter gräs” och det lösryckta ordet ”Solhatt”. Det blev en natt utan mycket sömn, men vad gör det? På morgonen innan vi skulle gå upp och koka gröt gav han mig alldeles självmant en puss på munnen med nappen kvar. Han insåg detta och tog ut nappen och så fick jag två pussar till. Sedan fick även pappa en puss.

Ja. Vad ska jag säga? Härligare morgon finns ju inte.

Jag har haft ett intensivt slut på 2017. Det var mastigt att hinna med både utställning och leveranser i december – fotografernas mest hektiska månad. Det blev några nätter som spenderades i studion och en hel del zombiedagar, men det gick! Och det var grymt kul att se sina bilder på väggen där i Nässjö Konsthall. Det ska bli ännu roligare att se dem på väggen där jag väljer att visa dem här i Stockholm! Den 10-11 februari tror jag att det blir! Boka in det i er kalender!

Utstallning-lives-in-progress-2017

Sedan tog jag semester grottade ner mig i Familjeliv med allt vad det numera innebär (Morgongröt, Briotågbanor, sagoläsning, kittelbus, vattenlek, vattenpussar, barnsånger, skakarumpandans, Netflix (eller Viaplay), kortspel och kakbak.

jul-pa-landet
jul-pa-landet  jul-pa-landet
jul-pa-landet

2017 avslutades med en nyårsfest i goda vänners lag. God middag, mycket glitter och barn överallt. Det var en hit!

nyår
IMG_0173  IMG_0199
IMG_0211  IMG_0254
IMG_0190  IMG_0294

2018 började med att Erik och jag skämde bort oss själva med att ta in på hotell! Alldeles själva! Det är första gången vi gör det så här utan egentlig orsak – och utan att lämna Stockholm! Hugo fick umgås med farmor och farfar i några dagar, vilket han verkligen inte hade något emot… Det kändes väldigt lyxigt, jag kan klart rekommendera det! Vi uppgraderade vårat rum så att vi fick två rum varav ett var ett vardagsrum samt badrum med uppvärmt golv och både badkar och dusch. Frukostbuffé varje morgon, shopping och fika, finrestaurang ute med tända ljus eller take-away-middagar på rummet till en film… allt kändes helt rätt! Vi gick till och med till gymmet några gånger :-)

scandic-star-hotell-sollentuna
scandic-star-hotell-sollentuna
scandic-star-hotell-sollentuna

Nu har jag varit tillbaka i Studio Lea i en vecka och även det känns väldigt bra! Jag älskar varje minut här i min hörna. Blir alltid glad uppifrån och ner när jag ser min skylt. Jag är så lyckligt lottad som får ha det som jag har! Så… ett litet tack till 2017 och ett hej till 2018 :-) Nu kör vi!

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Categories

Archives

Om Helena

TRE SNABBA

Om mig: kreativ, glad, impulsiv
Om livets kryddor: dans, musik, mys
Om foto: berättelse, känslor, avtryck

BREV FRÅN EN KUND

Från början till slut har det varigt så roligt att få ha haft dig som bröllopsfotograf på vår stora viktiga dag. Du Helena förstod från första början vad vi ville visa och åstadkomma med våra bilder. Det har känts så lätt att kommunicera med dig! Du har lyssnat på oss och vidareutvecklat våra i idéer och gett dem liv, konstnärlig anda samt personlighet. Vid själva fotosessionen kändes det inte som att ha en bröllopsfotograf som kom med direktiv till höger och vänster, utan snarare som att det var en familjemedlem som skulle ta bilder. Du fick oss att vara avslappnade i ditt sällskap och visa vilka vi egentligen är, vilket syns väldigt tydligt i bilderna som togs. Det var dessutom så roligt och spännande att få komma till din studio och se ditt fantastiska arbete med våra bilder, samt att få prata om dessa och välja ut album och tavlor. Fotona på din hemsida tycker vi säger väldigt mycket om hur mån du är att fotona ska kännas personliga och levande, så att de talar till en.
Tusen tack än en gång för att du förevigade vår viktigaste dag på ett så underbart, skojigt och professionellt sätt :-).

Sandra&Olof sommaren 2013

MIN HISTORIA

Sprallig inuti, lugn utanpå kan man säga beskriver mig ganska bra nuförtiden! Jag är full av idéer, drömmar och kreativa projekt men koncentrerar mig gärna på en sak i taget. Mitt yngre jag älskade äventyr, resor och dans, och jag gjorde mycket av det. Jag var aupair på Irland, bosatte mig några år i Spanien, studerade tango i Buenos Aires... Jag ler vid minnet av att jag faktiskt fått dansa uttrycksfull argentinsk tango för några av tidernas största "tangueros"! Jag bokstavligen dansade mig igenom livet - trots min reumatism som varit med mig ända sedan "Kan Själv"-åldern.

Efter trettio började dock lederna protestera och jag lade istället all min fokus på fotograferingen. Det var början på den väg som nu lett till att jag driver en egen fotostudio - Studio Lea - ett stenkast från mitt hem i Enskede. Här njuter jag av varje dag! Inte sällan sitter jag vid mitt skrivbord och gungar med till takterna av en snabb salsa, en medryckande swinglåt eller en passionerad tango...

Jag delar mitt liv med min man Erik. Han är min klippa, min bästa vän och min käraste danspartner. Vi träffades genom dansen men delar även passionen för foto (och har massor av objektiv tillsammans!). Sedan i januari är vi välsignade med en liten Hugo i våra liv! Han är det bästa vi gjort och mitt hjärta sväller över av kärlek till honom!

Som fotograf gillar jag att fånga historier och personlighet. Jag vill att bilderna ska visa vem som är på bild och berätta något om deras historia. Det gäller oavsett om det är ett litet barn framför kameran, en spretig familj eller ett ljuvligt brudpar.

Jag skulle väldigt gärna fotografera dig! Välkommen att höra av dig!

Varma hälsningar Helena Berzelius
kontakt@leafoto.se   /   0736 18 80 15

Välkommen!

Hej!

Så trevligt att du hittat hit! Helena heter jag och har jobbat professionellt som fotograf sedan 2007. Jag fotar gravida, barn och familjer, gör bröllopsporträtt, yrkesporträtt och dokumenterar event. Jag jobbar oftast för privatpersoner i Stockholm men har även återkommande företag och organisationer där jag reser runt i hela Sverige.

Min fotostudio ligger i Kärrtorp, söder om centrala Stockholm. Här finns både klassisk fotostudio och dagsljusstudio, mitt kontor och bilvisningsrum. Kom gärna förbi och prata om du vill veta mer! Men ring innan - jag är ofta ute på uppdrag!