både tungt och lätt

Just nu känns livet som rubriken löd både tungt och lätt! Jag har massor på gång och energin räcker inte riktigt till. Jag har varit mer – och längre – sjuk i år än något tidigare år vilket gjort att jag fått göra en del när jag egentligen inte känt att jag haft orken och att jag har halkat efter i de delarna av jobbet som kunnat (och då alltså fått) vänta. Just nu är jag inne på andra veckan av en förkylning som satt sig på stämbanden. Det är grymt frustrerande att inte kunna prata! Viskar jag trots allt så får jag hemska hostattacker.

Hugo började förskolan denna vecka och sista inskolningsdagen var förra veckan. Det har gått bra, är nog jobbigare för Erik och mig än för honom. Han är så trygg i sig själv!

Lilla killen är yngst och minst i gruppen. Han har dock hunnit börja gå så smått! Stått har han gjort ett bra tag nu, men för drygt två veckor sedan började han ta ett steg här och där och gå korta sträckor när han ”glömde” att ingen höll honom i handen. Nu går han helst – tills han sätter sig på baken för tredje gången och tar till det säkra och snabba krypandet. Det är så himla mysigt att se dessa första, vingliga steg…

Mina parallellt löpande kurser rullar på fint! Jag var i Göteborg för två veckor sedan och gick andra delen av auktoriseringskursen. Den handlade om digital bild på djupet, hantering av bildproblem i den digitala världen, utskriftsanpassning och kalibrering. Det gav otroligt mycket! Jag kommer framför allt att ha nytta av denna kunskap när jag jobbar med mina projektbilder, tävlingsbilder och bilder till olika typer av tryck. Det känns bra!

På projektutbildningen har vi fått fota arkitektur här senast. En artikelserie på arkitektur + arkitekt var uppdraget. Erik fann mig en arkitekt – Petter – på öppna förskolan och jag fotade honom och en av de byggnader han varit med om att designa, hotellet Quality Hotel Globe. Det är ett häftigt hotell och det var väldigt spännande att höra om det och några av tankarna bakom dess placering och design! Petter var en av många arkitekter som var engagerad i hotellet, vilket jag som utomstående kan tycka är svårt att greppa – att ”många kockar ska tillaga samma rätt ihop…” Men de lyckades bra! Älskar byggnadens speglande ytor och spännande vinklar!

Quality-Hotel-Globe
Quality-Hotel-Globe
Quality-Hotel-Globe
Petter-Wesslander  Quality-Hotel-Globe
Quality-Hotel-Globe
Quality-Hotel-Globe

 

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Hej!

Sociala medier

Om Helena

Helena Berzelius bor i Enskededalen med maken Erik och sonen Hugo 2,5 år. Hon jobbar som fotograf i Studio Lea i Kärrtorp. Förutom att fotografera älskar Helena dans, musik och pyssel!

Featured Posts

Read More...